شرکت سونی یک شرکت ژاپنی در زمینه تولید لوازم خانگی و الکترونیکی است و یکی از معروفترین برندها در این حوزه به شمار میرود. یکی از محبوبترین محصولات سونی تلویزیونهای ال ای دی آن هستند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. با این حال، هیچ تلویزیون یا دستگاه الکترونیکی وجود ندارد که هرگز خراب نشود. ال ای دی ها هم با توجه به ظرافت و حساسیتی که دارند ممکن است به دلیل خیس شدن، نوسانات برق، خراب شدن برخی از لوازم جانبی، فرسودگی قطعات داخلی و ضربههای شدید با مشکل روبهرو شوند. در این موارد تعمیر یا تعویض قطعات ضروری است.در این مقاله ما قصد داریم نکات بسیار مفیدی در مورد تعمیرات تلویزیون سونی برای شما بیان کنیم. البته باید این نکته رو هم عرض کنیم که این نکات برای تعمیرات تلویزیون سامسونگ، تعمیرات تلویزیون ال جی و سایر برندها نیز بسیار کاربردی می باشد. پس توصیه می کنیم ادامه این مقاله رو از دست ندید.
تعمیرات تلویزیون ال ای دی سونی
تصویر سیاه شده است
سیاه شدن تصویر ال ای دی معمولا به این دلیل اتفاق میافتد که بک لایت و لامپهای ال ای دی خراب شدهاند و به صفحه نمایش نور نمیرسانند. در این حالت باید بخشی از بک لایت یا تمام آن تعویض شود. هنگامی که بخشی از بک لایت مشکل دارد، لکههای سیاه روی تلویزیون دیده میشود.
پنل ال ای دی آسیب دیده است
این مشکل ممکن است به دلیل ضربه شدید یا اصابت با اشیای تیز و سنگین ایجاد شود که با توجه به نوع آن ممکن است دچار شکستگی یا خراشیدگی شود. در این شرایط معمولا پنل تعمیر نمیشود و تعویض آن مقرون به صرفهتر است. با این حال اگر فقط به صفحه نمایش اصلی آسیب رسیده باشد و مابقی پنل مانند صفحات پولاریزه یا بک لایتها سالم باشند میتوان فقط صفحه نمایش را تعویض کرد.
چراغ جلوی تلویزیون مدام چشمک میزند
تلویزیونهای ال ای دی سونی عیب یاب داخلی دارند و خودشان مشکل را در بیشتر موارد تشخیص میدهند. در این حالت تلویزیون روی استندبای قرار میگیرد و چراغ جلوی آن به شکل رمزی چشمک میزند. بنابراین چشمک زدن این چراغ به معنای وجود مشکل در برخی قطعات ال ای دی است. تعداد این چشمکها و نحوه تکرار آنها مانند کدهایی است که به تعمیرکاران حرفهای کمک میکند تا دلیل اصلی مشکل تلویزیون را به راحتی تشخیص دهند. مثلا ۱۴ بار به معنای مشکل در ورودیهای HDMI است و ۱۵ بار به مشکل تیونر ارتباط دارد.
متداولترین تعداد چشمک در ال ای دی های سونی ۵ چشمک است که به معنای مشکل در پنل و برد تی کان تلویزیون است. پنل معمولا باید تعویض شود و برد تی کان هم به راحتی با تعویض شدن مشکل را برطرف میکند.
تصویر نگاتیوی شده است
در این حالت تصویر به شکل مبهم و نگاتیوی دیده میشود و ممکن است به دلیل خرابی مدار گاما در برد تی کان (T-con) باشد. در این حالت با تعویض این برد مشکل برطرف میشود. احتمال دیگر خرابی برد اصلی یا مین برد است که پس از بررسی میتوان گفت تعمیر میشود یا باید تعویض شود. در این حالت عیب یاب داخلی سونی نمیتواند مشکل را تشخیص دهد.
تلویزیون در حالت HDMI کار نمیکند
یکی از دلایل این مشکل عدم استفاده از کابل ارجینال HDMI است. در این حالت اتصال دستگاههای ورودی به درستی انجام نمیشود و ممکن است تلویزیون کار نکند. این مشکل ممکن است سبب خرابی مین برد شود. خرابی مین برد سبب میشود تلویزیون خود به خود خاموش شود و دستگاه روی استندبای قرار گیرد.
تصاویر دوتایی شدهاند و به هم ریختگی دارند
این مشکل به دلیل خرابی پنل است. معمولا در این حالت باید پنل تعویض گردد و تعمیر آن فقط هزینه اضافی را تحمیل میکند.
تصویر در همه جای تلویزیون یا در بخشی از آن تاریک شده است
این مشکل هم به دلیل بک لایتها است. در این حالت بخشی از بک لایت و لامپهای ال ای دی یا تمام آنها باید تعویض شوند.
صدای تلویزیون قطع شده است
در این حالت دستگاه روشن است اما صدا ندارد. پس از مدتی تأخیر صدای آن برمیگردد. این مشکل در واقع به برد پاور دستگاه ارتباط دارد. در صورت عدم تعمیر برد اصلی هم دچار مشکل میشود.
در شرایطی که تلویزیون کلا صدا ندارد و اسپیکرهای متصل کار نمیکنند باید ابتدا اسپیکرها را جداگانه بررسی کرد. اگر آنها مشکلی ندارند، احتمالا خرابی به آی سی صدا ارتباط دارد که به بلندگوهای داخلی مربوط است. در این شرایط آی سی باید تعویض شود.
تلویزیون روشن است اما صدا و تصویر ندارد
احتمال دارد برد منبع تغذیه یا برد پاور در داخل تلویزیون خراب شده باشد. در اغلب مواقع، خازنها روی این برد با دریافت جریان قوی مشکل پیدا میکنند. در این حالت باید مجموعه را باز کرد و خازنها را بررسی کرد که نشت نداشته باشند یا باد نکرده باشند. اگر اینطور باشد با تعویض آنها میتوان مشکل را حل کرد.
در حالتی که تلویزیون تصویر ندارد اما چراغش روشن میشود و تغییر رنگ میدهد، به این معنی است برد اصلی سیگنال استارت را به منبع تغذیه میفرستد.
تلویزیون گاهی اوقات روشن میشود و پس از چند ساعت به یکباره خاموش میشود
این مشکل به خرابی بک لایت دستگاه ال ای دی برمیگردد. نشانه آن معمولا ۶ چشمک در چراغ جلوی تلویزیون است. از آنجا که این اتفاق هر از گاهی میافتد معمولا به آن توجهی نمیشود. این در حالی است که خرابی بک لایت میتواند به خرابیهای بدتری منجر شود. بنابراین تعمیر یا تعویض این بخش ضروری است.
خطوط عمودی روی تلویزیون
این مشکل گاهی به دلیل ایراد در فلتهای ارتباطی (که تصویر را انتقال میدهند)، خرابی برد تی کان، سوختن پیکسلهای پنل و یا آسیبدیدگی پنل ال ای دی رخ میدهد. اگر ایراد از پنل نباشد، قطعات خراب را میتوان تعمیر یا تعویض کرد. اما اگر پنل آسیبدیده باشد فقط باید تعویض شود که مسلما هزینه زیادی هم برمیدارد.
در صورتی که پیکسلها سوخته باشند، باز هم باید پنل به طور کامل تعویض شود. پیکسلها نقاط بسیار ریز تشکیلدهنده صفحه نمایش هستند که در صورت سوختگی به صورت نقاط سفید روی صفحه خودشان را نشان میدهند.
رطوبت و خیس شدن تلویزیون ال ای دی
در صورتی که آب یا مایعات به درون پنل برسند، تصویر تلویزیون با مشکلاتی روبهرو خواهد شد. در این حالت احتمال دارد برد تی کان یا فلتهای ارتباطی با مشکل روبهرو شده باشند که در این صورت با تعویض قطعات حل میشود. اگر آب به حدی باشد که احتمال اتصالی وجود داشته باشد باید تلویزیون از برق جدا شود و احتمال دارد که نتوان مشکل آن را در منزل حل کرد.
تلویزیون دیر روشن میشود
قطعهای که به تلویزیون ال ای دی برقرسانی میکند منبع تغذیه یا برد پاور تلویزیون است که در صورت ضعیف شدن به خوبی برد اصلی و بک لایت را تغذیه نمیکند. در این حالت برد پاور باید تعمیر شود، زیرا در صورت تعمیر نشدن ممکن است به برد اصلی آسیب برسد.
رنگ صفحه نمایش بهم ریختگی دارد
در این حالت رنگ تصاویر در هم مخلوط میشود و حالت به هم ریختگی دارد و ممکن است تصاویر سبز، آبی یا قرمز به نظر برسند. در این حالت ممکن است ایراد از مین برد، برد پاور یا بک لایت باشد. این مشکل در تمام برندهای ال ای دی رایج است. برای تعمیر آن میتوان قطعات مشکلدار را تعویض یا تعمیر کرد. به عنوان مثال، برد پاور در بسیاری از موارد قابل تعمیر است اما مین برد و بک لایت معمولا باید تعویض شوند.
تلویزیون به طور ناگهانی خاموش شده است
برای این مشکل معمولا چند دلیل وجود دارد. ابتدا باید اتصال به برق بررسی شود. اگر تلویزیون به برق وصل است، ممکن است به دلیل نوسان برق و سوختن خازنها ایجاد شده باشد. در این حالت باید وضعیت خازنها بررسی و در صورت نیاز تعویض شوند. اگر این موارد نباشد باید به مین برد یا منبع تغذیه توجه کرد. خازنها و ICهای روی این بردها باید بررسی شوند که بادکرده نباشند و نشتی نداشته باشند.
تلویزیون به طور مداوم روشن و خاموش میشود
در این حالت ایراد از برد اصلی است که ممکن است برخی از ICهای آن سوخته باشند. در بیشتر موارد این برد قابل تعمیر است، اما در صورتی که آسیب شدید دیده باشد باید تعویض شود. در برخی شرایط برد اصلی به دلیل خوب کار نکردن برد پاور و عدم برقرسانی آن ضعیف میشود. در این مورد باید هر دو را بررسی کرد. زیرا اگر برد مین را تعویض کنید، برد پاور خراب برد اصلی جدید را هم خراب خواهد کرد.
معمولا بسیاری از قطعات تلویزیونهای ال ای دی سونی کمیاب هستند و پیدا کردن جایگزین برای آنها کار دشواری است. در برخی موارد قطعات معیوب قابل تعمیر هستند، اما تعمیرکاران عادی که تخصص زیادی در این کار ندارند با تشخیص نادرست یا تعمیر نامناسب ممکن است قطعهای را که قابل تعمیر بوده است به طور کامل خراب کنند و علاوه بر آن سبب خرابی سایر قطعات حساس تلویزیون شوند. تعمیرات تلویزیون ال ای دی سونی در بسیاری از موارد در منزل انجام میشود و بنابراین نیازی به حمل و جابهجایی آنها نیست. نمایندگیهای مجاز و مراکز معتبر با داشتن تکنیسینهای آموزش دیده که دانش کافی از عیبیابی تلویزیونها و تعمیر آنها دارند به شما کمک میکنند تا از تعمیر درست دستگاه گرانقیمتتان مطمئن باشید. در ضمن بسیاری از تعمیرات انجام شده و تعویض قطعات در این مراکز با گارانتی انجام میشود و میتوانید از خدمات باکیفیت آنها بهرهمند شوید.
در آخر امیدواریم که این مقاله از تعمیرگاه لوازم خانگی ایران تک سرویس برای شما مفید بوده باشد.
صفحه مرتبط: